Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 18:27

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Τον ιστορικό ναό του Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι Ελασσόνας διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον ιστορικό ναό του Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι Ελασσόνας που χρονολογείται το 1776 διασώζει και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και συζήτησαν για το νέο έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Θεσσαλίας με προϋπολογισμό ένταξης 95.000 ευρώ.

«Είχα την χαρά και την τιμή να επισκεφτώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και να τον ενημερώσω για την ένταξη ενός νέου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αφορά στη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού ναού του Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι Ελασσόνας.

Πρόκειται για έργο ουσίας που ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής και  διασώζει μια  ιστορική εκκλησία που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Λιβάδι. Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ελασσόνας αναδεικνύουμε τη θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής που είναι μοναδική και αναντικατάστατη και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας και κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Από τη μεριά του ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων σημείωσε πως, «είμαι ευτυχής και χαρούμενος που επισκέπτεται τη Μητρόπολή μας ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός. Η παρουσία του εδώ είναι ακόμη μια επιπλέον επιβεβαίωση της συμπαράστασής του όλα αυτά τα χρόνια στα εκκλησιαστικά μας έργα. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του να ευχαριστήσω την Περιφέρεια για άλλα δυο μεγάλα έργα που έγιναν στην επαρχία μας το τελευταίο διάστημα, την  ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου που οδηγεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγιονερίου και την ασφαλτόστρωση του οδικού τμήματος που οδηγεί στην Ιερά Μονή Σπαρμού».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ