Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 10:46

ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟ 2024

Με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο συναντήθηκε ο Ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός της Αυστραλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τον Ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Anthony Albanese συναντήθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ συνοδευόμενος από τον ομογενή Υπουργό Πολυπολιτισμικότητας της Νέας Νοτίου Ουαλίας κ. Steve Kamper.

Οι φιλοξενούμενοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, που πλαισιωνόταν από τους Επισκόπους Κυανέων κ. Ελπίδιο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο και από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη.

Κατά τη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε κλίμα εγκαρδιότητας, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν την Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας και την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον προγραμματισμό της επικείμενης επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Ένεκα του ιστορικού χαρακτήρα της εν λόγω επισκέψεως, αποφασίστηκε η απόδοση τιμών Αρχηγού Κράτους στον Παναγιώτατο κατά την άφιξή του στην Αυστραλία. Περαιτέρω, συμφωνήθηκε η διατήρηση της στενής συνεργασίας Πολιτείας – Εκκλησίας για όλα τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ