Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:46

KΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών συναντήθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο μαθητής του “Βαφειαδάκειου” Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων Φίλιππος Μπορίσοβ ο οποίος διακρίθηκε στο 34ο Πανελλήνιο ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι συνοδευόμενος από τους γονείς του, τον Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής του Βρεφονηπιακού Σταθμού, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Γιαννακίδη και τις δασκάλες του επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και τον ενημέρωσαν για τους αγώνες και τις διακρίσεις του μικρού Φίλιππου. Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του συνεχάρη τον Φίλιππο αλλά και τους γονείς του για τις επιτυχίες του και ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Κατόπιν, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν ο Επικεφαλής του Ιδρύματος “konrad-Adenauer-Stiftung” στην Ελλάδα κ. Marian Wendt και ο Επιστημονικός Συνεργάτης κ. Ελευθέριος Πετρόπουλος, όπου είχαν μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για τρέχοντα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Αρχηγό δύναμη και υπομονή στο έργο του. Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

Την ίδια στιγμή πενήντα καθηγητές και φοιτητές από το Καθολικό Πανεπιστήμιο των Παρισίων συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο επισκέφθηκαν το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Κοσμήτορας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και μίλησε για την σημασία του διαλόγου και την Συνοδικότητα. Ο Αρχιεπίσκοπος τους καλωσόρισε και αναφέρθηκε σε ουσιαστικά ζητήματα που τους απασχολούν. Μίλησε για τις ιερατικές συνάξεις που πραγματοποίησε πρόσφατα η Ι.Α.Α. και στο θέμα που αναπτύχθηκε αναφορικά με τις σχέσεις των κληρικών με τον Επίσκοπό τους. Τόνισε, επίσης, ότι όποια θέματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται όλα συνοδικά.

Στην συνέχεια αρκετοί φοιτητές πήραν τον λόγο και ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο, ενώ του έθεσαν διάφορα ερωτήματα και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Οι Καθηγητές και οι φοιτητές τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη και είχαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ κατά την παραμονή τους στην Αθήνα θα επισκεφθούν την Νομική και την Θεολογική Σχολή Αθηνών, αλλά και τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και το Βυζαντινό Μουσείο. Σκοπός του ταξιδιού τους στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα είναι να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η έννοια της Συνοδικότητας, αφού μία τέτοια πρακτική θέλει να υιοθετήσει η Καθολική Εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ