Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 | 2:38

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συναντήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη σημαντική επέτειο των εκατό ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και επεσήμανε τον ρόλο της ως ενοποιητικού παράγοντα και συγκολλητικού ιστού της ομογένειας. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο προσωπικά για την ηγεσία του και τη μεγάλη προσφορά του στην ελληνορθόδοξη κοινότητα στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου, ο οποίος όπως σημείωσε ο κ. Ελπιδοφόρος έχει βαθύτατατους και ισχυρότατους δεσμούς με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχή υποστήριξή του, τόσο προς την ομογένεια όσο και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου πάντα ήταν ένθερμος υποστηρικτής.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επισκέφτηκαν τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και εθνικό προσκύνημα των ΗΠΑ στο Σημείο Μηδέν.

Εκεί τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Βυθούλκας, ο πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου, Δημήτρης Παπακώστας, ο πρωτοψάλτης Δημήτριος Κατσικλής και οι αγιογράφοι του προσκυνήματος, πατέρας Λουκάς και πατέρας Παχώμιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ