Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 13:06

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είχε χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε μεγάλη χαρά και τιμή που τον υποδέχεται στην Αρχιεπισκοπή, σημειώνοντας ότι «προσωπικά έχω τη χαρά να σας έχω συναντήσει παλαιότερα με άλλες ιδιότητες και των δύο μας. Σας βλέπω τώρα με τη νέα σας ιδιότητα που τόσο επάξια κερδίσατε και σας τίμησε ο κυπριακός λαός με την ψήφο του και σας ανέδειξε στο ύπατο αξίωμα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως, «λαμβάνοντας υπόψη τον διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η Αρχιεπισκοπή, ειδικότερα στις ΗΠΑ που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ομογένειά μας και για την ελλαδική και την κυπριακή παροικία, πάνω στην οποία στηριζόμαστε στην προσπάθειά μας για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωσης της Κύπρου. Σαρανταεννέα χρόνια είναι πάρα πολλά».

«Την ίδια στιγμή, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, δεν ξεχνούμε και αυτή η προσπάθεια θα τερματιστεί μόνο όταν φτάσει η ευλογημένη ώρα της επανένωσης. Ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια που αποσκοπεί να αναδείξει τα οφέλη για όλους και για την Κύπρο φυσικά, την Τουρκία, την Ελλάδα, την περιοχή, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, μέσα από την επίλυση του Κυπριακού, πάντα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Παρά τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, κάποιες φορές τις απογοητεύσεις, είμαστε εδώ και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», πρόσθεσε.

Κατέληξε ωστόσο λέγοντας, «η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση του Κυπριακού. Είναι μια κατάσταση η οποία εγκυμονεί καθημερινά κινδύνους, βλέπουμε τι γίνεται και σε άλλες περιοχές σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο, και ελπίζουμε με τη βοήθεια και της διεθνούς κοινότητας, με τη βοήθεια των ΗΠΑ που διαδραματίζουν ένα καθοριστικό ρόλο, να φτάσουμε σε αυτή την ευλογημένη ώρα».

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πρόσφερε ως δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα αναμνηστικό τόμο που εκδόθηκε με την ευκαιρία των 100 χρόνων παρουσίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ στην κα Καρσερά Χριστοδουλίδη προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας.

Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του πρόσφεραν επίσης αναμνηστικά δώρα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ