Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 2:45

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συναντήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συναντήθηκε σήμερα ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα με τη Θεολογική Σχολή, όπου έχει πραγματοποιήσει τις προπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του ενώ έχει διδάξει από το 2011.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ αφού καλωσόρισε τον κ. Ελπιδοφόρο ως ένα μέλος της οικογένειας του ΑΠΘ το οποίο τιμά το Αριστοτέλειο από τη θέση την οποία κατέχει ανέφερε πως «το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, οι Πρυτανικές Αρχές, η Σύγκλητος και όλη η οικογένεια του ΑΠΘ θα είμαστε πάντα αρωγοί και θα είμαστε δίπλα σας για να ενισχύσουμε το έργο σας σε οτιδήποτε χρειαστεί η Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικότερα η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής», κατέληξε.

Από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε τον Πρύτανη αλλά και τους συναδέλφους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για το θερμό καλωσόρισμα που του επιφύλαξαν λέγοντας πως «μπορεί να είμαι Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αλλά εδώ αισθάνομαι ως ένας από εσάς. Αισθάνομαι ότι αυτή η τιμή που γίνεται σήμερα στο πρόσωπό μου με κάνει να ντρέπομαι και να κοκκινίζω. Αλλά ίσως είναι η ευκαιρία να προβληθεί το πανεπιστήμιο μας διότι πρέπει να ομολογήσω δημόσια ότι ό,τι έγινα και όπως καταρτίστηκα και όπως μορφώθηκα το οφείλω στους δασκάλους μου και το οφείλω στο πανεπιστήμιό μου», τόνισε.

Ακολούθως ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία με το ΑΠΘ για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης, ενώ έκανε ειδική μνεία στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο το αγγλόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

«Είναι μία τεράστια πρόοδος και μία τεράστια συμβολή στα παιδιά μας στην Αμερική γιατί μπορούν να έρχονται εδώ σε ένα περιβάλλον ελληνικό να ενισχύσουν περισσότερο την ελληνική ταυτότητά τους και ταυτόχρονα να σπουδάσουν ιατρική και να επιστρέψουν αργότερα στην Αμερική και να ασκήσουν το επάγγελμα να πάρουν την ειδικότητά τους», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ