Τε, 12/06/24 | 23:55

ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τον αναπληρωτή Πρέσβη της Γεωργίας στο Κάιρο υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον αναπληρωτή Πρέσβη της Γεωργίας στο Κάιρο κ. Mikheil Tigishvili υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος παρουσία και του πατριαρχικού επιτρόπου Αλεξανδρείας μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου.

Κατά την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα ο πρέσβης αναφερόμενος στην αντικανονική εισπήδηση εκ μέρους του Πατριαρχείου Ρωσίας στην Αφρική, εξέφρασε την συμπαράστασή του προς το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας, δηλώνοντας μάλιστα την αμέριστη υποστήριξη τόσο της Πρεσβείας όσο και του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλιού, προς την διασφάλιση των δικαίων της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πρέσβη για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα ζητήματα του Πατριαρχείου καθώς και για την πλήρη κατανόησή του για τη σοβαρότητα του ζητήματος, καθώς και η Εκκλησία της Γεωργίας έχει υποστεί αντικανονικές ενέργειες της Ρωσικής Εκκλησίας κατά το παρελθόν.

Εκφράζοντας τέλος την δυσαρέσκειά τους αμφότερες οι δυο πλευρές για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και με την ευχή να δοθεί σύντομα ένα τέλος, ολοκληρώθηκε η μεταξύ τους συνάντηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ