Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 14:40

Τον Άγιο Νικόδημο τίμησαν οι Αξιώτες στο Γαλάτσι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο ναό που βρίσκεται δίπλα στην Αγία Γλυκερία Γαλατσίου και τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Νικοδήμου του αγιορείτου, πανηγυρίστηκε η μνήμη του σοφού διδασκάλου και ευλαβούς γόνου της Νάξου.

Στις ακολουθίες που πραγματοποιήθηκαν προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και συμμετείχαν αρκετοί ιερείς από τις γύρω περιοχές.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των πιστών για μια σπάνια πανήγυρη που εορτάζεται ιδιαιτέρως και πανδήμως στην γενέτειρα του Οσίου τη Νάξο και που γίνονται προσπάθειες να γίνει γνωστή και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μάλιστα φέτος στο παρεκκλήσιο του Οσίου έγιναν σημαντικές εργασίες με κύριες την τοποθέτηση της Αγίας Τραπέζης και θωρακίων του τέμπλου, δωρεά ευλαβών ενοριτών.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Νικόλαος Λιόλιος ευχαρίστησε τους προσκυνητές για κάθε μικρή ή μεγάλη προσφορά για την αποπεράτωση του ναού, καθώς όπως σημείωσε γίνεται από το ψυχικό πλεόνασμα και το οικονομικό υστέρημα των πιστών.

Μάλιστα ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Μαυρόπουλου, τους αντιδημάρχους και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων για την συμπαράσταση στην εκπλήρωση του σκοπού αυτού.

Την παραμονή της εορτής στο Άλσος Βεϊκου μετά τον εσπερινός πραγματοποιήθηκε Ναξιακό γλέντι με τον δημοφιλή τραγουδιστή Βαγγέλη Κονιτόπουλο και την ορχήστρα του, ενώ μοιράστηκαν φυλλάδια για όσους θέλουν να ενισχύσουν την αποπεράτωση του παρεκκλησίου του Αγίου Νικοδήμου.

Σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την λιτάνευση της εικόνας γύρω από το προαύλιο του ναού.

Ακολούθως προσφέρθηκε σε όλους μοναστηριακό κέρασμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ