Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 20:36

Toν Άγιο Λουκά τον ιατρό τίμησαν στο ναό των Αγ. Αναργύρων Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO  Τον νέο άγιο της Εκκλησίας Λουκά αρχιεπίσκοπο Συμφερουπούλεως τον ιατρό, εόρτασαν στο Περιστέρι και συγκεκριμενα στο ναό των ιαματικών Αγίων Αναργύρων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο βίο του αγίου Λουκά τόνισε ότι “στην εποχή μας την εγωκρατούμενη έχουμε ανάγκη από ομολογητές. Όχι μονο κληρικούς και αρχιερείς, αλλά και ομολογητές επιστήμονες, ομολογητές εκπαιδευτικούς, ομολογητές γονείς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε ως χώρα”.

Ο μητροπολίτης Περιστερίου αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στο ναό και στην αποπεράτωση 8 δωματίων στα οποία θα φιλοξενούνται δωρεάν, συνοδοί ασθενών και ασθενείς που κάνουν την θεραπεία τους σε κλινικές του λεκανοπεδίου. Ανακοίνωσε τον εγκαινιασμό των χώρων αυτών το Νοέμβριο στην εορτή των Αγίων Αναργύρων.

Τίμησε τον εφημέριο του ναού, αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Καραβίδα με το οφφίκιο του πνευματικού και ευχήθηκε να έχουν όλοι τις πρεσβείες της Παναγίας της επονομαζομένης “Άξιον εστί” και του αγίου Λουκά του ιατρού και ανάργυρου.

Τέλος, κάλεσε όλους να παρευρεθούν σήμερα το απόγευμα στις 7 στον καθεδρικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα, στην παράκληση που θα τελέσει για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ