Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 12:02

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Το Βατικανό συμμετέχει στο πένθος της Εκκλησίας Κύπρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Ήταν ένας διορατικός ποιμένας, άνθρωπος του διαλόγου και λάτρης της ειρήνης, που προσπάθησε να προωθήσει τη συμφιλίωση μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων της χώρας του». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ ο Πάπας Φραγκίσκος.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης γενικής ακρόασης σήμερα στη Ρώμη ο Ποντίφικας, θυμήθηκε με «ευγνώμονα στοργή» την αδελφική συνάντηση του με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αγία Έδρα έχει ενημερώσει την Εκκλησία της Κύπρου για την πρόθεση της να αποστείλει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία υπό τον Καρδινάλιο Κοχ η οποία θα παραστεί κατά την εξόδιο ακολουθία στον καθεδρικό ναό της Λευκωσίας της οποίας θα προεξάρχει για πρώτη φορά στην ιστορία της Εκκλησίας Κύπρου ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού έκανε εκτενές αφιέρωμα στο έργο του μακαριστού Χρυσοστόμου σημειώνοντας τις ενέργειες του για την προώθηση του διαλόγου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ