Δε, 15/07/24 | 5:49

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Το Β΄ Επιστημονικό Συνέδριο Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου, Ιασίου 1 στην Αθήνα, το Β΄ Επιστημονικό Συνέδριο Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού της Ιεράς Συνόδου υπό τον γενικό τίτλο: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη από τους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες μέχρι και τα δραματικά γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνος”.

Την οργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος, με Πρόεδρο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 με τον χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν οι ανακοινώσεις των ομιλητών των δύο πρώτων συνεδριών.

Το Συνέδριο θα συνεχισθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 με δύο συνεδρίες και στις 16.30 το απόγευμα του Σαββάτου με τις τελευταίες δύο συνεδρίες.

Καθηγητές Πανεπιστημίων και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν θέματα αναφερόμενα στη διάδοση της Χριστιανικής διδασκαλίας στη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη,  στους Αγίους και Μάρτυρες των περιοχών αυτών, στη ζωή των Μικρασιατών μετά την Οθωμανική κατάκτηση, στη Συνθήκη της Λωζάννης και στα Χριστιανικά μνημεία του Μικρασιατικού χώρου.

Τα Πρακτικά του Συνεδρίου θα εκδοθούν σε Τόμο. Ήδη έχει τεθεί σε κυκλοφορία ο Τόμος του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 με θέμα: “Η κατάρρευση των Αυτοκρατοριών (1914-1923) και η Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Οθωμανούς και τους Νεοτούρκους. Μικρά Ασία, Πόντος, Ανατολική Θράκη, Αρμένιοι, Ασσύριοι”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ