Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 | 18:58

Το Τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Θήρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους για την κάλυψη της Μητροπόλεως Θήρας, επέλεξε πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info το Τριπρόσωπο από το οποίο θα αναδειχθεί ο νέος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, απαρτίζουν οι:

69 ΨΗΦΟΙ Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσσάκης

13 ΨΗΦΟΙ Επίσκοπος Τεγέας Θεόκλητος

13 ΨΗΦΟΙ Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος

Ήδη εδώ και λίγα λεπτά η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας ξεκίνησε την ψηφοφορία από την οποία θα προκύψει ο νέος μητροπολίτης.

Με την εκλογή νέου μητροπολίτη Θήρας, ολοκληρώνεται η διαδικασία εκλογής μητροπολιτών, από την οποία προέκυψαν νέοι μητροπολίτες σε Λαγκαδά, Καστοριά, Κιλκίς και Περιστέρι.

Με την ολοκλήρωση της εκλογής και του νέου μητροπολίτη Θήρας θα ακολουθήσει η διαδικασία του “Μικρού Μηνύματος” και εν συνεχεία η Ακολουθία του “Μεγάλου Μηνύματος” στο Καθολικό της Ι. Μονής Πεντέλης.

Μείνετε συντονισμένοι στο orthodoxia.info που σε συνεχή ροή μεταδίδει όλες τις εξελίξεις από την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ενώ μετά το τέλος της θα μεταδώσει σε ζωντανή σύνδεση την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος που θα τελεσθεί για τους νέους Μητροπολίτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ