Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 18:03

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Το τουρκικό κράτος έδωσε άδεια και η Παναγία Σουμελά μετατράπηκε σε νυχτερινό κλαμπ (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θλίψη και οργή, έχει προκαλέσει η είδηση ότι με την άδεια των Τουρκικών Αρχών, το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, μετατράπηκε σε κλαμπ.

Οι εικόνες, οι οποίες προβλήθηκαν στα social media, προκάλεσαν έντονα σχόλια για τη βεβήλωση του μνημείου, καθώς οι πρωταγωνιστές στο βίντεο-κλιπ χορεύουν υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ υπάρχει για φόντο, ο ήχος από καμπάνα.

Το βίντεο κλιπ, σύμφωνα με το ethnos, γυρίστηκε με σκοπό την προβολή της μονής της Παναγίας Σουμελά ως τουριστικού προορισμού, μετά από άδεια των τουρκικών αρχών. Το εν λόγω γκρουπ, είχε κάνει και στο παρελθόν ανάλογα γυρίσματα στην Καππαδοκία, για το τραγούδι Nemrudun Kızı.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, στις εικόνες φαίνονται τουρίστες να χορεύουν. “Είναι από τις στιγμές που ο εγκέφαλός μας καίγεται και το μυαλό μας σταματάει”, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών Φορέων και Ταξιδιωτικών Γραφείων Τραπεζούντας, Μουράτ Τσαβγκά, ο οποίος επιτέθηκε στις αρχές. “Το κοινό αίσθημα δεν θα ανακουφιστεί εάν οι υπεύθυνοι δεν εξηγήσουν, το πώς και το γιατί χορηγήθηκε αυτή η άδεια”, τόνισε.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε, “ποια θα είναι η χρησιμότητα αυτής της ντίσκο ψυχαγωγίας σε ένα μνημείο, όπου το κράτος μας επιτρέπει μία ημέρα λατρείας το χρόνο; Ποιο το όφελος από την παροχή μίας τέτοιας άδειας σε ένα κτίριο που κινδυνεύει να πέσουν πέτρες, είναι υπό ανακαίνιση και είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας; Τουρισμός ή προβολή; Είναι αθώο λάθος ή συνειδητή προσπάθεια να προκαλέσει αντίδραση στον Τύπο; Εάν μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιούνταν σε τζαμί μας σε άλλη χώρα, πώς θα αντιδρούσαμε;”, εγκαλώντας συγχρόνως τις τουρκικές αρχές.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τραπεζούντας, Βολκάν Κανταρτζί, χαιρέτισε την ενέργεια και σχολίασε ότι, “ελπίζω η συγκεκριμένη προώθηση της Παναγίας Σουμελά, να είναι επιτυχής και να συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Τραπεζούντα”.

“Ελπίζω το αποτέλεσμα της δουλειάς να είναι να προβληθούν οι φυσικές ομορφιές και να γίνει μια επιτυχημένη παρουσίαση”, επεσήμανε, σχολάζοντας ωστόσο ότι, “το μοναστήρι ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ότι η νομοθεσία σχετικά με τις δραστηριότητες είναι σαφής”.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ