Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:00

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ αποχαιρετά τον μακαριστό μητροπολίτη Καστορίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην τοπική Εκκλησία της Καστορίας και στους οικείους για την προς Κύριον εκδημία του σεπτού Ποιμενάρχη της, κυρού Σεραφείμ.

Ο μακαριστός Ιεράρχης διακρινόταν για τη σεμνότητα, τη σύνεση, το δημιουργικό πνεύμα και τη συνεχή μέριμνα για το ποίμνιό του, ιδιαίτερα δε για τη νεότητα. Τίμησε κατά τον πλέον άξιο τρόπο την της ιερατείας χάρη, “τύπος αγαθός τοις υπ’ αυτού γενόμενος”. Ανέλαβε πρωτοβουλίες πνευματικής προσφοράς και κοινωνικής διακονίας, διακηρύσσοντας παντού και πάντοτε το ευαγγελικό μήνυμα της αγάπης, της καταλλαγής και της ενότητας στην Εκκλησία και την κοινωνία.

Το Τμήμα Θεολογίας, εκτιμώντας απεριόριστα την προσωπικότητα και το έργο του εκλιπόντος Ιεράρχη, αληθινού λευίτη της Εκκλησίας, εύχεται να του χαρίσει ο φιλάνθρωπος Κύριος “τον μέγαν μισθόν” της αιωνιότητας και να τον δικαιώσει όπου το φως της ζωής, κατατάσσοντάς τον “εν χώρα ζώντων και σκηναίς δικαίων”.

Αιωνία του η μνήμη!

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας

Αν. Καθ. Νίκος Μαγγιώρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ