Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 1:03

Το Τίμιο Ξύλο από την Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αγία Ειρήνη Γαλατσίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γκλιάνας

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, με την παρουσία του ιερού Κλήρου, των Τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου καθώς και τεμαχίου του Άραφου Χιτώνος του Κυρίου εκ της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος – Αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου.

Η υποδοχή έλαβε χώρα έμπροσθεν του Ιερού Ναού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου Δαμασκηνού, ενώ τα πολύτιμα προσκυνήματα κόμισαν οι ιερομόναχοι π. Κασσιανός και π. Γερόντιος.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Τίτος Γαρεφαλλάκης, στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος – Αγίου Όρους Γέροντα Γαβριήλ, το Ηγουμενοσυμβούλιο καθώς και τους πατέρες που απέστειλε η Μονή ως εκπρόσωπους της, τόνισε ότι “η παρουσία του Τιμίου Ξύλου και των λοιπών ιερών σεβασμάτων αποτελεί σταθμό για την ενορία μας, καθώς συμπίπτει με την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της ενορίας μας και τα εγκαίνια του Ναού μας, τον προσεχή Ιούνιο. Καλέσαμε την περίοδο της Αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής και ιδιαιτέρως την εβδομάδα της Σταυροπροσκυνήσεως, το πανίερο σέβασμα του Τιμίου Ξύλου καθώς και τεμαχίου του Άραφου Χιτώνος του Κυρίου εκ της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, ούτως ώστε να μας ενισχύσουν στον πνευματικό αγώνα αυτής της περιόδου, αλλά και γιατί μέσα από την προοπτική του Σταυρού, θα μπορέσουμε να βρούμε τον δρόμο προς την θεογνωσία”.

Έκλεισε λέγοντας πως “η παρουσία του Τιμίου Ξύλου στην πόλη μας, είναι ελπίδα μέσα στην καταχνιά των καιρών μας, φως στα σκοτεινά μονοπάτια της πνευματικής νύχτας, γλυκασμός και γαλήνη στις γεμάτες από φόβο και αγωνία απελπισμένες ψυχές μας”.

Εν συνεχεία τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ενώ έψαλλε καλλίφωνος χορός ιεροψαλτών.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στο Ναό προς ενίσχυση και ευλογία των πιστών έως τις 9 Απριλίου, ενώ θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ