Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 1:54

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης Φιλοθέης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί στην ιερά μονή Ρουσάνου Μετεώρων το ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης, Φιλοθέης, αφού συμπληρώθηκαν κιόλας σαράντα ημέρες από την ξαφνική της εκδημία.

Νωρίτερα τελέστηκε η θεία λειτουργία από τον μητροπολίτη Σταγών Θεόκλητο, ενώ λόγω τον περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τον covid-19 στην ακολουθία παρευρέθη μόνο η αδελφότητα της μονής, χωρίς την παρουσία πιστών.

“Η γερόντισσα Φιλοθέη συγκαταλέγεται πλέον στους κτίτορες της μονής αφού χάρη στις δικές της ενέργειες και προσωπικούς αγώνες κατόρθωσε να αναστηλώσει και να δημιουργήσει ένα θεάρεστο και πνευματικό μοναστήρι”, ανέφερε για την μακαριστή Ηγουμένη ο κ. Θεόκλητος και πρόσθεσε πως “η πνευματική αυτάρκειά της, οι κατά Χριστόν αρετές της και τα εκ Θεού δωρήματά της, έγιναν αιτία να προσελκύσει στη μονή μια μεγάλη αδελφότητα αποτελούμενη από αξιόλογες και επίλεκτες μοναχές”.

Ο μητροπολίτης Σταγών, παράλληλα συμπλήρωσε πως “είναι δυσαναπλήρωτο το κενό της απουσίας της «Μάνας των Μετεώρων», όμως ο παντογνώστης Θεός γνωρίζει καλύτερα από εμάς”, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως θα την θυμόμαστε πάντα “για τις υπεράριθμες χρηστουργίες της και τις αμέτρητες ευεργεσίες της. Για την αλογάριαστη αγαθοποιία της και την απεριόριστη καλοσύνη της”.

Στην συνέχεια ο κ. Θεόκλητος με την αδελφότητα της μονής μετέβησαν στον τάφο της μακαριστής Ηγουμένης που βρίσκεται ανάμεσα στους βράχους των Μετεώρων στον αύλειο χώρο της μονής, όπου τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ