Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:44

Το τελευταίο αντίο στον μακαριστό μητροπολίτη Γόρτυνος κυρό Ιερεμία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης η πόλη της Μεγαλόπολης προέπεμψε πριν από λίγο τον μακαριστό ποιμενάρχη της, κυρό Ιερεμία. 

Στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και τοποτηρητής της χηρευούσης μητρόπολης, μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ενώ παρευρέθηκαν αρκετοί ιεράρχες και ιερείς αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Αρκαδίας. 

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν από νωρίς το πρωί για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό θεολόγο και ποιμενάρχη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης προδομένος από την καρδιά του. 

“Προπέμπουμε σήμερα στο αιώνιο ταξίδι τον σοφό και συνετό ηγέτη με την ευγενική του απλότητα και τη θερμή του οικειότητα”, ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος μιλώντας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για να προσθέσει λίγο μετά πως “προπέμπουμε τον πνευματικό πατέρα με την χαρισματική μειλιχιότητα, την πρωτόγνωρη προσήνεια και την χριστιανική διάκριση. Προπέμπουμε τον καταξιωμένο πανεπιστημιακό και διδάσκαλο, τον άψογο κληρικό με την καθαρότητα της ψυχής και της ζωής. Με το ορθόδοξο ήθος, το πατερικό και διδακτικό ύφος”, κατέληξε ο κ. Ευστάθιος.   

Στη συνέχεια εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου μίλησε ο Β’ γραμματέας της, Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και τη μεγάλη προσφορά του κεκοιμημένου ιεράρχη στην Εκκλησία. 

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επεσήμανε την ξεχωριστή προσωπικότητα και το μεγαλείο του κυρού Ιερεμία και του υποσχέθηκε πως όλοι θα τιμήσουν τον αγώνα του και το πλούσιο έργο του που αφήνει πίσω. 

Στην αγαστή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια με τον μακαριστό μητροπολίτη αναφέρθηκαν στη συνέχεια οι Δήμαρχοι Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης. 

Τις ομιλίες έκλεισε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Γόρτυνος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος μίλησε εκ μέρους του ιερού κλήρου της μητρόπολης.

Μετά το τέλος της νεκρώσιμης τελετής, η σορός του κυρού Ιερεμία μεταφέρθηκε με πομπή και ετάφη σε χώρο που ο ίδιος είχε υποδείξει να κατασκευαστεί, στον αύλειο χώρο του επισκοπείου. 

Παρακολουθήστε ΕΔΩ την εξόδιο ακολουθία όπως μεταδόθηκε ζωντανά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ