Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμων τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι μέσα σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Κονίτσης κυρού Ανδρέα.
Στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Κοσμά Κονίτσης, έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Σιατίστης κ. Αθανάσιος, Καστορίας κ. Καλλίνικος, Παραμυθίας κ. Σεραπίων και Μαντινείας κ. Επιφάνιος.
Δεκάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν από νωρίς για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό μητροπολίτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από τρίμηνη περίπου νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Για την προσωπικότητα του μακαριστού ιεράρχη μίλησαν ο Α’ Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Νάκος, εκ μέρους του ιερού κλήρου και ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου.
Η ταφή του κεκοιμημένου ιεράρχη πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γκούρας στο Αηδονοχώρι της Κόνιτσας.