ΟRTHODOXIA.INFO | ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – Αναστάσιος Βόπης Στον ιερό ναό του αγίου Ανδρέα στα Πετράλωνα τελέσθηκε σήμερα το μεσημέρι μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία  του μακαριστού αρχιμανδρίτη, Ανανία Κουστένη.

Της εξοδίου ακολουθίας που τελέστηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, προέστη ο μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, συμπαραστατούμενος από τον επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

“Η προσέλκυση τόσων ανθρώπων στο πετραχήλι του αποδεικνύει τρανότατα ότι κοντά του απολάμβαναν την μυστική και δροσιστική αύρα του Αγίου Πνεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Ύδρας μιλώντας για την προσωπικότητα του εμβληματικού ιερέα της Ορθοδοξίας και πρόσθεσε πως «όσοι τον γνώρισαν και όσοι συνδέθηκαν μαζί του είχαν την αίσθηση πως βρήκαν την δροσερή πηγή και τα κρυστάλλινα καθαρά ύδατα και ξεδιψούσαν σαν τα ελάφια”.

Παράλληλα, o κ. Εφραίμ εμφανώς συγκινημένος συμπλήρωσε πως “ο μακαριστός γέροντας των Εξαρχείων που υπήρξε παρηγορητής και διδάσκαλος της αλήθειας, μέσα από το απέριττο φτωχό κελί του έκανε πολλές πνευματικές νεκραναστάσεις με τη δύναμη της προσευχής του. Ήταν εμφανές ότι μετείχε της αγιότητας από τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος παρότι ο ίδιος προσπαθούσε επιμελώς να τα κρύψει, αυτά όμως τον πρόδιδαν”.

Κλείνοντας, ο κ. Εφραίμ, μετέφερε και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου λέγοντας πως “ο ίδιος τον στήριξε, τον τίμησε και χαιρόταν για την παρουσία του και την μεγάλη προσφορά του προς το ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών”.

Να σημειωθεί ότι η σορός του προσφιλούς ιερομονάχου θα μεταφερθεί και θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO