Μετά την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Πισιδίας κυρού Σωτηρίου στην Σεούλ η σορός του κεκοιμημένου μεταφέρθηκε κατά την επιθυμία του στην ιερά μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong.
Εκεί, ο μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος με τους Κορεάτες ιερείς τακτοποίησαν το σώμα του σύμφωνα με το μοναχικό τυπικό και το ενέδυσαν με το αντερί και το εξώρασο. Ο αείμνηστος στην γραπτή διαθήκη του εξάλλου είχε ορίσει να φέρει κατά την εξόδιο ακολουθία μόνο το επιτραχήλιο και το ωμόφορο, τα οποία φορούσε στις καθημερινές ακολουθίες της ιεράς μονής, κατά τις οποίες εκτελούσε χρέη εφημερίου και το ξύλινο εγκόλπιό του.
Στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της μονής και τελέστηκε το πρώτο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Αμέσως μετά άρχισε η ανάγνωση των ιερών ευαγγελίων υπό των ιερέων και των λαϊκών, όλη την ημέρα και όλη την νύχτα μέχρι την επομένη το πρωί, όταν άρχισε η ακολουθία του Όρθρου του Ψυχοσάββατου. Πολύ συγκινητική ήταν η προθυμία των Κορεατών πιστών να διαβάζουν εκ περιτροπής τα ευαγγελικά αναγνώσματα συγκινημένοι μέχρι δακρύων.
Το πρωί του ψυχοσάββατου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του κυρού Σωτηρίου με την συμμετοχή όλων των κληρικών της ορθόδοξης μητρόπολης Κορέας και διακοσίων περίπου πιστών σε ατμόσφαιρα έντονης χαρμολύπης. Ομιλίες δεν έγιναν γιατί ο αοίδιμος ρητώς είχε δηλώσει στην διαθήκη του να μην εκφωνηθούν. Αντί ομιλιών ο μητροπολίτης Κορέας διάβασε ένα γράμμα του σεβασμιωτάτου με πνευματικές συμβουλές του προς τις μοναχές που ήταν ήδη γραμμένο από το 2009.
Η ταφή του ωστόσο έγινε στον τάφο τον οποίο ο ίδιος είχε προετοιμάσει από ετών στον προαύλιο χώρο της μονής μέσα σε διάχυτη.