Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:28

Το τελευταίο αντίο του Μητροπολίτη Γέροντος Νικομηδείας κυρού Ιωακείμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη προπέμφθηκε στην αιωνιότητα την Πέμπτη της Διακαινησίμου από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό ο αείμνηστος Μητροπολίτης Γέρων Νικομηδείας κυρός Ιωακείμ.

Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Ακολούθως στις 11 π.μ. τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου.

Παρέστησαν συμπαραστατούμενοι οι Μητροπολίτες Γέροντας Δέρκων κ. Απόστολος, Γέροντας Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνας, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πισιδίας κ. Ιώβ, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Το πένθος της Μητρός Εκκλησίας έφεραν οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.  Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε κατά την τάξη ο Διάκονος κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Πανάγιου Τάφου στην Πόλη, ο Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Αραβισσού κ. Κασσιανός, Τράλλεων κ. Βενιαμίν, Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και των παρακειμένων Μητροπόλεων αλλά και από το εξωτερικό, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, Πρέσβης της Ελλάδος στην Τουρκία, η κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος στην Πόλη, συγγενείς του εκλιπόντος, παράγοντες της Ομογένειας, Αντιπροσωπείες Καθηγητών και μαθητών των ομογενειακών Εκπαιδευτηρίων, και πολλοί πιστοί.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο ενταφιασμός του αειμνήστου ιεράρχη έγινε στο κοιμητήριο του Αγίου Ιγνατίου της Χαλκηδόνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ