Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:30

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΑΙΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑ

Το τελευταίο αντίο του επισκόπου Αρίστης κυρού Βασιλείου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Οικισμού Τσιλιγιαναιίκα στη Μεσάριστα του Δήμου Αγρινίου η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Επισκόπου Αρίστης κυρού Βασιλείου.

Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος και συμμετείχαν ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο Επίσκοπος Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιος, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Γερμανίας, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης Ανέων με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην μακροχρόνια φιλία του με τον Μακαριστό Επίσκοπο Βασίλειο, τονίζοντας την απλότητα του χαρακτήρος του, το φιλομαθές του αλλά και την ταπείνωσή του, λέγοντας ότι “προπέμπουμε τον αδελφό μας Βασίλειο, του οποίου η ζωή η ίδια ομιλεί με την απλότητα που είχε στους τρόπους και στη ζωή του. Έζησε ως μοναχός και αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του στην Εκκλησία και στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας”.

Ο Επίσκοπος Αργυρουπόλεως αποχαιρετώντας τον μακαριστό επίσκοπο μετέφερε τα συλλυπητήρια του Μητροπολίτη Γερμανίας και της Μητροπόλεως Γερμανίας, υπογραμμίζοντας ότι “ο μακαριστός ιεράρχης κουβαλούσε το πνεύμα της Χάλκης και διακρίθηκε για την λιτότητα, το ήθος του και την βαθιά γνώση της ελληνικήςγλώσσας. Ο Αρίστης ήταν άριστος σε όλα και λάμπρυνε την Ορθόδοξη Εκκλησία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη και οδύνη της τοπικής εκκλησίας και των κατοίκων της περιοχής για την απώλεια του μακαριστού αρχιερέως. Ευχαρίστησε τους αρχιερείς, τον ιερό κλήρο, τους άρχοντες, τους συγγενείς και τους φίλους του κεκοιμημένου, που προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του και τόνισε ότι ως ελάχιστο αντίδωρο της μακροχρόνιας και καρποφόρου αρχιερατικής διακονίας του θα προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του σε κάθε θεία λειτουργία.

Επικηδείους εκφώνησαν επίσης εκπρόσωπος των φοιτητών του και εκπρόσωπος της οικογενείας του. Ακολούθησε η ταφή του πλησίον του ιερού ναού, του οποίου υπήρξε κτήτωρ. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ