Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:57

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ρεθύμνης Προδρόμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου θα τελεστεί τελικά η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ρεθύμνης Προδρόμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της μητρόπολης η άφιξη του κ. Προδρόμου θα γίνει στις 11.30 π.μ. στην πλατεία αγνώστου στρατιώτη Ρεθύμνης, όπου θα λάβει χώρα η προσφώνηση και το καλωσόρισμα εκ μέρους του δημάρχου Ρεθύμνης και σύντομη αντιφώνηση του σεβασμιωτάτου.

Θα ακολουθήσει πομπή προς τον μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου δια της οδού αρκαδίου και στις 12:00 θα ακολουθήσει η ακολουθία της ενθρόνισης, καθώς και οι ομιλίες με τον ενθρονιστήριο λόγο του κ. Προδρόμου.

Όπως διευκρινίζεται ωστόσο εντός του ναού θα έχουν ήδη εισέλθει οι έχοντες προσωπική πρόσκληση εκπρόσωποι αρχών και φορέων, καθώς και αριθμός πιστών σύμφωνα με τις δυνατότητες της χωρητικότητας του ναού, για την αποφυγή δημιουργίας συνωστισμού.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο μητροπολίτης Ρεθύμνης θα δεχθεί τις ευχές των αρχών, του κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων, ενώ το απόγευμα στις 6:00 θα χοροστατήσει στον εσπερινό στον ιερό ναό των αγίων τεσσάρων μαρτύρων Ρεθύμνης.

Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ μετά το πέρας του εσπερινού και της θείας λειτουργίας, ο ιεράρχης θα δεχθεί τις ευχές των πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ