Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 4:11

Μετά το ρεπορτάζ του orthodoxia.info βρέθηκε ο τρόπος και οι Αγιασμοί θα γίνουν κανονικά στις 14/9

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για αγιασμό στις σχολικές τάξεις στις 15 Σεπτεμβρίου, την δεύτερη ημέρα δηλαδή μετά το άνοιγμα των σχολείων, η Ιερά Σύνοδος με απόφαση της επανέφερε την «κανονικότητα» αποφασίζοντας πως παρά τις δυσκολίες που προκαλούνται από την εορτή του Τιμίου Σταυρού την ημέρα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, οι Αγιασμοί μπορούν να τελεσθούν κανονικά.

Όπως αποκάλυψε χθες το orthodoxia.info η σύμπτωση αυτή είχε προκαλέσει προβληματισμό στην Εκκλησία, αφού θεωρήθηκε πως οι κληρικοί δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται στα σχολεία την ώρα που θα ξεκινούσε η σχολική χρονιά αφού την ίδια ΄βρα σε όλους τους ναούς θα είναι σε εξέλιξη η Θ. Λειτουργία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, μιας εορτής που για την παράδοση της Εκκλησίας θεωρείται ισάξια της Μεγάλης Παρασκευής.

Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα η Εκκλησία είχε εγκαίρως ενημερώσει την Κυβέρνηση πως αν η 14η Σεπτεμβρίου επιλεγόταν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα υπήρχε πρόβλημα με τους Αγιασμούς στα σχολεία. Για το λόγο αυτό είχε παρθεί η απόφαση να μεταφερθεί ο Αγιασμός την επομένη της ενάρξεως, δηλαδή στις 15/9, όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του orthodoxia.info.

Ωστόσο – όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος – το ρεπορτάζ του orthodoxia.info προκάλεσε δεύτερες σκέψεις στον κόσμο της Εκκλησίας αφού όπως φάνηκε δεν εήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν οτι θα μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μην «σπάσει» η παράδοση, ειδικά αυτήν την δύσκολη για όλους χρονιά.

Εντέλει, ύστερα από την τελική απόφαση της ΔΙΣ σήμερα, οι κατά τόπους ενορίες σε επικοινωνία με τα σχολεία της αρμοδιότητας τους θα προβούν στις απαραίτητες διατυπώσεις ώστε ο Αγιασμός να γίνει είτε μετά τη Θ. Λειτουργία είτε από κληρικούς που δεν θα λειτουργήσουν στις ενορίες όπου υπηρετούν άνω του ενός ιερείς ώστε μέχρι το τελευταίο κουδούνι οι ιερείς να έχουν περάσει από κάθε σχολείο και η χρονιά ν’ αρχίσει όπως κάθε φορά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ