Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 | 14:55

ΜΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ

Το Πυροσβεστικό Σώμα τίμησε τους προστάτες του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Επίσημη δοξολογία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον καθεδρικό ναό των Αθηνών για την μνήμη των αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Της δοξολογίας χοροστάτησε ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση και τους εφημερίους του μητροπολιτικού ναού, ενώ τιμές αποδόθηκαν από διμοιρία Δοκίμων Ανθυποπυραγών και τη Μουσική Μπάντα του Σώματος.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η σημερινή μέρα είναι για το Πυροσβεστικό Σώμα μέρα εορτασμού και ταυτόχρονα τιμής για εμάς που το υπηρετούμε καθώς γιορτάζουμε τους προστάτες μας Αγίους Τρεις εν Καμίνω Παίδες, που ο βίος τους αποτελεί για εμάς παράδειγμα μίμησης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».

Όπως τόνισε μάλιστα, «η στάση του θάρρους και της αποφασιστικότητας που επέδειξαν οι προστάτες μας μπροστά στην υπέρτατη απειλή μας προτρέπει, ενστερνιζόμενοι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του πυροσβεστικού λειτουργήματος, να παράσχουμε ποιοτικές υπηρεσίες ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζοντας τους φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης διασφαλίζοντας έτσι την πολιτική προστασία της χώρας στο μέγιστο βαθμό».

Ο Θεοφιλέστατος πριν από την απόλυση μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αλλά και σε όλους τους πυροσβέστες.

Να σημειωθεί, ότι ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των περιφερειακών διοικήσεων των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ