Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 2:16

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΙΧΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το πρώτο ιερατικό συνέδριο στο Ηράκλειο με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Tο πρώτο ιερατικό συνέδριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο αμφιθέατρο της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία του έργου της διακονίας και προέτρεψε τους ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τους οποίους πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σύναξης ονόμασε πολύτιμους συνεργούς του, συνοδοιπόρους και συγκυρηναίους, να συνεργασθούν.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε σε θέματα ποιμαντικού ενδιαφέροντος και εκκλησιαστικής ευταξίας και τους ενημέρωσε για καίρια προβλήματα που απασχολούν την τοπική εκκλησία και τους ίδιους, όπως αυτό των οργανικών θέσεών τους.

Οι ιερείς της Αρχιεπισκοπής Κρήτης χάρηκαν την κοινωνία αγάπης με τον επίσκοπό τους και μεταξύ τους και αντήλλαξαν σκέψεις και απόψεις επί των θεμάτων.

Στο τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε το διορισμό του αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Κουνάλη στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και τοποθέτησε στη θέση του εισηγητή του γραφείου του Αρχιεπισκόπου και του τελετάρχη τον Πρωτοπρεσβύτερο Σταμάτιο Μηλαθιανάκη, ευχόμενος και στους δύο καρποφόρα διακονία στην τοπική Εκκλησία.

Ζήτησε ωστόσο στο διάστημα των δύο επόμενων μηνών την έγγραφη κατάθεση των σκέψεων και προγραμματισμών των ιερέων για την περαιτέρω διακονία τους στις ενορίες και τους τομείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης προκειμένου να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις στο εγγύς μέλλον.

Φώτο: neakriti.gr

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα ο κ. Ευγένιος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο ο οποίος βρίσκεται για λίγες ημέρες στην Κρήτη που είναι και η γενέτειρά του.

Ο κ. Θεόδωρος είχε την ευκαιρία να ευχηθεί από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και να προσευχηθεί παράλληλα στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά για τους ομόδοξους λαούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ