Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 | 16:38

Το Περιστέρι υποδέχθηκε την Παναγία την Βουλκανιώτισσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε απόψε στην υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας από την Ιερά Μονή Βουλκάνου, στο Περιστέρι και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός).

H υποδοχή έγινε στο Σταθμό του Μετρό “Άγιος Αντώνιος” συνοδευόμενη από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη π. Προκόπιο και τον Γραμματέα της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη π. Φίλιππο Χαμαργιά.

Το ιερό κειμήλιο υποδέχτηκε εκ μέρους του Μητροπολίτη Περιστερίου, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, κληρικοί της  Μητροπόλεως Περιστερίου και πλήθος πιστών. Ακολούθησε η λιτανεία στους δρόμους της πόλης με κατεύθυνση προς το Ναό των Ταξιαρχών.

Συνόδευσαν συγκινησιακά πολλοί πιστοί που σχημάτισαν ουρά για να προσκυνήσουν το ιερό σέβασμα. Η ιερή εικόνα εναποτέθηκε σε ευπρεπισμένο προσκυνητάρι, όπου και θα παραμείνει για όλο την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων “ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ 2015” και θα αναχωρήσει στις 9 Νοεμβρίου.

Ο π. Γεράσιμος Καραμολέγκος ευχαρίστησε εκ μέρους του Μητροπολίτη Περιστερίου, τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για την άδεια καθώς και τους π. Προκόπιο, Ηγούμενο της Μονής και π. Φίλιππο Χαμαργιά που συνόδευσαν την εικόνα.

Να σημειωθεί ότι στην υποδοχή παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος περίμενε στην σειρά να προσκυνήσει την εικόνα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το Ιερό κειμήλιο, προστάτεψε τους κατοίκους της Μεσσήνης και των περιχώρων από λοιμό κατά τον 17ο αιώνα. Βρίσκεται στο μοναστήρι του Βουλκάνο, το οποίο βρίσκεται στον ιερότερο χώρο και της προϊστορικής και της αρχαίας χώρας, στην καρδιά του τόπου.

Η εικόνα της Θεοτόκου που έχει διασωθεί μέχρι σήμερα και είναι θαυματουργή, βρέθηκε μέσα στην κουφάλα μιας βελανιδιάς κατά τους χρόνους της εικονομαχίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ