Σα, 17/05/25 | 18:19

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει τις επιθέσεις κατά προσκυνητών στην τελετή του Αγίου Φωτός

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει εντόνως τα επαίσχυντα και βέβηλα γεγονότα της χθεσινής ημέρας, τα οποία τραυμάτισαν την ιερά και ειρηνική φυσιογνωμία των Ιεροσολύμων, ιδιαιτέρως στην Παλαιά Πόλη και πέριξ του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, κατά την τελετή του Αγίου Φωτός το Μέγα Σάββατο.

Οι Ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις μετέβαλαν την Αγία Πόλη σε στρατιωτική ζώνη, εγκαθιστώντας φραγμούς, εμποδίζοντας τους πιστούς να προσέλθουν στους ιερούς ναούς και επιτιθέμεναι εναντίον προσκόπων, των εντοπίων προσκυνητών και αυτών εκ της διασποράς.

Οι απαράδεκτες αυτές πράξεις οι οποίες απέστερησαν χιλιάδες πιστών του θείου δικαιώματος της προσευχής και της λατρείας, αντιβαίνουν κατάφωρα εις την αιώνιον κλήσιν των Ιεροσολύμων ως πόλεως ειρήνης διά πάντα τα τέκνα του Θεού. Ώσπερ εκήρυξεν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός —Ω η δόξα—:

«Ο οίκός μου οίκος προσευχής κληθήσεται πάσι τοις έθνεσιν», (Κατά Μάρκον 11:17)

Μέσα σε αυτή τη δοκιμασία, αναπέμπομεν τας καρδίας ημών προς τον Αναστάντα Κύριον, ικετεύοντες όπως η δικαία ειρήνη Αυτού βασιλεύση επί της Αγίας Γης, όπως αρθή η σκιά της αδικίας από την πόλιν Αυτού, και όπως σιγήση το όπλον του πολέμου επί της πολυπαθούς γης της Γάζης.

Είθε το φως της Αναστάσεως να λάμψη εκ νέου επί πάντα τα έθνη της περιοχής ημών, μαρτυρούν εις τον θρίαμβον της δικαιοσύνης, της ελπίδος, και της ελευθερίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ