Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 | 22:12

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τιμά τη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου επισκόπου Κυρήνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στο ιερό πατριαρχικό παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων εντός του πατριαρχικού μεγάρου χοροστάτησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος επί τη εορτή του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Θεοδώρου επισκόπου Κυρήνης.

Ο Μακαριώτατος μιλώντας προς τους κληρικούς της πατριαρχικής αυλής έδωσε το στίγμα της ζωής του Αγίου Θεοδώρου, ενώ επεσήμανε την συμβολή του νυν μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανασίου στην προβολή του θαυματουργού Αγίου της Εκκλησίας μας και την εν γένη πολύπλευρη συμβολή του στον Θρόνο του Αποστόλου Μάρκου για την οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του.

Ο πολυγραφότατος Ιεράρχης της Παλαιφάτου και Αποστολικής Μητροπόλεως Κυρήνης, της πρώτης επισκοπής που ιδρύθηκε στην Αφρική υπηρέτησε θυσιαστικά και ουσιαστικά το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο επί 22 συναπτά έτη από την θέση του Πατριαρχικού Εξάρχου στην Μόσχα, όπου ανακαίνισε κτίρια, εδραίωσε την εξαρχία, συνέβαλε στην διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και οδήγησε πολλούς στο πνεύμα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Όπως ανέφερε ο Πατριάρχης, ο Σεβασμιώτατος Κυρήνης κοσμεί με την παρουσία του το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το οποίο υπηρέτησε και συνεχίζει και υπηρετεί ποικιλοτρόπως ενώ αποτελεί συγκυρηναίο του Πατριάρχου και εκλεκτό μέλος της Ιεράς Συνόδου του Παλαιφάτου Πατριαρχείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ