Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 5:14

ΕΓΙΝΕ ΘΕΡΜΑ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνελεύσεως της Αυστρίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος της Εθνοσυνελεύσεως της Αυστρίας κ. Wolfgang Sobotka ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για τη διακονία και τις πρωτοβουλίες της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, καθώς και για πολλά άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ιδιαιτέρως για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Τον κ. Sobotka συνόδευαν η κ. Nurten Yilmaz βουλευτής και Πρόεδρος της Διμερούς Κοινοβουλευτικής Ομάδος Αυστρίας-Τουρκίας, ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Άγκυρα κ. Johannes Wimmer, η Πρέσβης κ. Angelika Hable, Γενική Διευθύντρια για Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, ο Γενικός Πρόξενος στην Πόλη κ. Josef Saiger, καθώς και άλλα στελέχη του κοινοβουλίου και συνεργάτες του κ. Προέδρου.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη συνάντηση παρέστησαν ο μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος και Διάκονος κ. Οικουμένιος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της συναντήσεως με τον Παναγιώτατο, ο κ. Πρόεδρος και η Αυστριακή Αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν τον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκαν από τον γερμανομαθή Διάκονο κ. Οικουμένιο, για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ