Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 10:31

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου κ. Milo Đukanović ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου τον κ. Πρόεδρο, ο οποίος συνοδευόταν από συνεργάτες του, καλωσόρισαν ο Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος μαζί με τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Ακολούθως, ο κ. Đukanović και η συνοδεία του προσκύνησαν στον πατριαρχικό ναό και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Προέδρου στην έδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας και αναφέρθηκε στις πρόσφατες επισκέψεις στο Φανάρι του Προέδρου του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου και ομίλου καθηγητών και ιεροσπουδαστών του θεολογικού σεμιναρίου Αγίου Πέτρου Τσέτινιε, αλλά και στη μακρά φιλία και συνεργασία που είχε με τον αείμνηστο μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρό Αμφιλόχιο.

Από την πλευρά του ο κ. Đukanović, μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι είναι η πρώτη επίσκεψη επί κεφαλής της χώρας του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά από ένα και πλέον αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συναντήσεώς τους στην οποία παρέστησαν ο μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, κληρικοί της πατριαρχικής αυλής καθώς και τα μέλη της συνοδείας του κ. Προέδρου, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ