Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 6:18

To μνημόσυνο του αρχιμάνδριτη Ισιδώρου Σαλάκου στην Ηλιούπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από την εις Κύριον εκδημία του π. Ισιδώρου Σαλάκου. Από την ημέρα που ο αρχιμάνδριτης Ισίδωρος Σαλάκος άνοιξε τα φτερά του και ως άγγελος, φτερούγισε στον θρόνο του Βασιλέως της δόξης. Το χαμογελαστό παιδί της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας έφυγε για να αναπαυθεί στην αγκαλιά του Θεού, που τόσο πολύ αγάπησε.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, όπου ο μακαριστός Ισίδωρος βαπτίσθηκε λαμβάνοντας το λαϊκό όνομά του, εκεί σήμερα το πρωί γονείς, συγγενείς καθώς και τα πνευματικά αδέλφια και οι φίλοι του συνάχθηκαν για να τιμήσουν την μνήμη του.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, Έξαρχος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων από διάφορες ενορίες της Αττικής αλλά και του εξωτερικού.

Ο κ. Γεώργιος, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον μακαριστό Ισίδωρο, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού αρχιμανδρίτη λέγοντας ότι “ο Ισιδωρος δεν αφιέρωσε μόνο, αλλά έδωσε και την ζωή για τον Χριστό που τόσο αγάπησε. Το κενό του είναι μεγάλο. Η κατά σάρκα αλλά και η πνευματική του οικογένεια έμεινε πτωχότερη, όμως ο Παραδεισος σίγουρα έγινε πλουσιότερος”.

Τέλος με αφορμή την πρόωρη εκδημία του μακαριστού Ισιδώρου, τόνισε την ανάγκη να τακτοποιήσουμε τις προσωπικές μας διαφορές και εκκρεμότητες  στις σχέσεις μας με τους άλλους αλλά και στην σχέση μας με τον Θεό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ