Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 3:02

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ

Για το Λονδίνο αναχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Για επίσημη επίσκεψη στην Μεγάλη Βρετανία αναχώρησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να προστεί ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων κ. Νικήτα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του, ο Παναγιώτατος θα έχει κατ’ ίδίαν συνάντηση με τον Βασιλέα του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο στο Παλάτι του Buckingham. Αύριο το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον ναό των Αγίων Πάντων Λονδίνου με την ευκαιρία της αφίξεως του Παναγιωτάτου, ενώ το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό στον ναό του Αγίου Νεκτάριου Battersea, όπου στη συνέχεια θα εγκαινιάσει την λειτουργία του συσσιτίου της κοινότητας.

Το Σάββατο το πρωί, ο Πατριάρχης θα προστεί της θείας λειτουργίας στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Essex. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό στον ναό του Αγίου Δημητρίου Edmonton. Στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους της νεολαίας της Αρχιεπισκοπής.

Την Κυριακή, ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει κατά την θεία λειτουργία που θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Bayswater του Λονδίνου, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στον εσπερινό στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Βρετανία, ο Πατριάρχης θα έχει συνάντηση με τον Λόρδο Ahmad του Wimbledon Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Επίσης, θα επισκεφθεί τον ναό Αγίων Δώδεκα Αποστολών Hertfordshire, όπου θα ευλογήσει την έναρξη των κοινωφελών δραστηριοτήτων του, θα έχει συναντήσεις με χριστιανούς ηγέτες του Λονδίνου, καθώς και με τους Πρέσβεις της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Ραπτάκη και της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Umit Yalcin.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, οι Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Βιβλιοφύλακας του Πατριαρχείου, Μέγας Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλακας του Πατριαρχείου, ο κ. Νικόλαος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχη και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Επίτροπος του Πατριάρχη ορίσθηκε ο μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Μέγα Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ