Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:15

Το Γ΄ Σώμα Στρατού τίμησε τους αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο εορτασμός του ναού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ’ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, παρουσία του Στρατηγού Διοικητού κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου αρχιμ. Αντώνιος Πακαλίδης μαζί με πλήθος ιερέων, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της εορτής και αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο του Μ. Κωνσταντίνου και στη σεμνότητα της αγίας Ελένης, ενώ παράλληλα μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου.

Στο τέλος ο Στρατιωτικός Ιερεύς Συνταγματάρχης π. Νεκτάριος Μαρκάκης μαζί με τις ευχαριστίες αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του ναού και στην εκατονταετηρίδα από της ανοικοδομήσεως, στο γεγονός ότι οι οι στρατιωτικοί ιερείς έχουν την καταβολή τους στην εποχή του Μ. Κωνσταντίνου και ότι το Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων κλείνει το τρέχον έτος εκατόν ενενήντα χρόνια από της θεσμοθετήσεώς του από τον Καποδίστρια.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε περιφορά της εικόνας των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πλαισιούμενης από τιμητικό άγημα και παραδοσιακό σύλλογο.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιωάννου Τράγκα, παρουσία του Υποδιοικητού του Σώματος Στρατηγού κ. Αναστάσιου Σπανού, ενώ τον θείο λόγο εκφώνησε ο εν αποστρατεία Στρατ. Ιερεύς π. Παντελεήμων Χανόγλου.

Ο εορτασμός έκλεισε με τον μεθέορτο εσπερινό το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με παράκληση στους αγίους και ομιλία από τον Στρατ. Ιερέα π. Νεκτάριο.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Μονάδων των ΕΔ της περιοχής, εκπρόσωποι αρχών και διαφόρων φορέων, πλήθος προσκυνητών, καθώς και το σωματείο Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης το οποίο εόρτασε τους προστάτες αγίους του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ