Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:15

Το “φως” της γαλανόλευκης φωτίζει τους βράχους των Μετεώρων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τα χρώματα της γαλανόλευκης φωτίζουν τους βράχους των Μετεώρων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο βράχος της Αϊάς, η ψηλότερη κορυφή των Μετεώρων, σήμερα και αύριο θα φωτίζεται με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας διάστασης 70×100 μέτρων και εμβαδού 7.000 τ.μ., σε μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

“Τα Μετέωρα, λόγω της μορφολογίας τους, του άγριου και απροσπέλαστου τοπίου, προσέφεραν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλία (1393-1881) ιδανικό καταφύγιο για το μοναχισμό, λειτούργησαν ως τόποι ελπίδας και διέσωσαν μνημεία του πολιτισμού και έργα της μεταβυζαντινής τέχνης. Στη θέα των ιερών βράχων ο επισκέπτης μένει έκθαμβος από την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια του γιγαντιαίου πέτρινου συμπλέγματος. Τα ασκητικά παραπήγματα στους βράχους μαρτυρούν την αδιάψευστη παρουσία των πρώτων μοναχών που αφιερώθηκαν ψυχή τε και σώματι στο Θεό. Σήμερα, τα έξι επισκέψιμα μοναστήρια των Μετεώρων, είναι αναστηλωμένα και με συντηρημένο στο μεγαλύτερο μέρος τους τον τοιχογραφικό τους διάκοσμο. Το 1989 η Unesco ενέγραψε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό”, αναφέρει η Περιφέρεια στην ανακοίνωσή της.

Δείτε τις φωτογραφίες του Νίκου Ζιώγα από το tameteora.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ