Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 | 0:04

Το επερχόμενο lockdown ακύρωσε τη συνάντηση Συνόδου – Πρωθυπουργού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τριμελή αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία αποκάλυψε το orthodoxia.info,  αφού οι εξελίξεις και το νέο lockdown που αναμένεται να εξαγγείλει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθιστούν πλέον την συνάντηση αχρείαστη.

Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΔΙΣ οι συνοδικοί αρχιερείς αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το όριο των 9 ατόμων ανά ναό στις κόκκινες περιοχές.

Ύστερα από επικοινωνία της Εκκλησίας με το Μέγαρο Μαξίμου το ραντεβού ορίστηκε για αύριο. Την επιτροπή της ΔΙΣ θα αποτελούσαν οι μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Βεροίας και Νέας Ιωνίας οι οποίοι θα εξέθεταν στον πρωθυπουργό τις σκέψεις της Εκκλησίας και στη συνέχεια θα ενημέρωναν την ΔΙΣ για τις όποιες εξελίξεις προέκυπταν.

Η ανατροπή ήρθε αργά το απόγευμα όταν πλεον η Κυβέρνηση κατέληξε στις αποφάσεις της. Η ενημέρωση που έγινε προς την Εκκλησία ήταν πως μπορούν φυσικά οι εκπρόσωποι της ΔΙΣ να συναντήσουν του πρωθυπουργό όμως υπό το πρίσμα των νέων γεγονότων δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

Με βάση τα παραπάνω τελικά αποφασίστηκε να μην γίνει η συνάντηση, να περιμένει η Εκκλησία όπως και η υπόλοιπη χώρα τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και ανάλογα να γίνει ότι είναι εφικτό.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Με βάση τις διαρροές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, φαίνεται πως το δεύτερο lockdown θα ξεκινήσει το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου και ξεκινά με προοπτική ενός μήνα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής οι ναοί θα λειτουργούν όπως στο προηγούμενο lockdown με ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες κεκλεισμένων θυρών ενώ θεωρείται πιθανό να μην υπάρχει πρόβλεψη ούτε για ατομική προσευχή.

Εάν κάποιος κυκλοφορήσει για τους γνωστούς λόγους που θα επιτρέπουν τις μετακινήσεις και περάσουν έξω από την ενορία τους θα μπορούν να μπουν και να ανάψουν ένα κερί αλλά ειδική μετακίνηση για άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων δεν αναμένεται να προβλεφθεί.

Προφανώς ολόκληρη η χώρα βρίσκεται εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων και των παραμετροποιήσεων που θα γίνουν από τις ΚΥΑ που θα ακολουθήσουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ