Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Σωτηρίου Τσιώνα τέλεσε σήμερα το πρωί ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Βαρνάβας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Όπλων, ο οποίος εόρταζε και το παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου.
Ο Επίσκοπος Βαρνάβας απευθυνόμενος στον νέο πρεσβύτερο εξέφρασε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για την τέλεση του μυστηρίου. Αφού αναγνώρισε την ευάρεστη και εγκάρδια διακονία του π. Σωτηρίου, τόνισε ότι το λειτούργημα του ιερέα, ως ποιμένας και ψαράς ψυχών, απαιτεί τρία βασικά χαρακτηριστικά: υπομονή, κατάλληλη μέθοδο και κατάλληλη προετοιμασία. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος, ως Άγιος της υπομονής και της αγάπης, πρέπει να αποτελεί πρότυπο για το νέο πρεσβύτερο, καθώς εφάρμοσε άριστες ποιμαντικές μεθόδους. Επισήμανε την ανάγκη ο νέος «κληρικός» να κηρύσσει τον Χριστό, να στηρίζεται στον πνευματικό του πατέρα και να συνεχίσει τον αγώνα της αυτογνωσίας, γιατί «η γνώση του Θεού αποκτάται μέσω της πίστεως».
Ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος χαρακτήρισε τη στιγμή της χειροτονίας του, ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου, ως «ημέρα ευλαβούς αγωνίας και χαράς». Εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο για την πατρική αγάπη και προς τον Επίσκοπο Χριστουπόλεως για την τέλεση της χειροτονίας και την παρουσία του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον πνευματικό του πατέρα, π. Φιλούμενο, Γραμματέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τον οποίο χαρακτήρισε «άλλο Σίμωνα Κυρηναίο» για την πολυετή καθοδήγηση. Τέλος, ευχαρίστησε τους λοιπούς «κληρικούς», τους συνεργάτες του ναού και, κυρίως, τη σύζυγό του Ελένη – «το μεγάλο ουράνιο δώρο» – και την οικογένειά του.
Ο π. Φιλούμενος Ρούμπης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την ευλογία που έδωσε στον Επίσκοπο Χριστουπόλεως να τελέσει την χειροτονία του νέου Πρεσβυτέρου. Συμμεριζόμενος τη χαρά του κόσμου για το γεγονός, ανέφερε πως υπάρχει ένας αφανής ήρωας, ο οποίος με την πατρική του καθοδήγηση, το ανύστακτο ενδιαφέρον του, τις πνευματικές του νουθεσίες αλλά και την δυναμικότητα του χαρακτήρα του, βοηθά ώστε η ενορία να πορεύεται και να προοδεύει. Αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από τον Επίσκοπο Χριστουπόλεως Βαρνάβα. «Νιώθω ιδιαίτερα ευλογημένος από τον Θεό, που με έχει αξιώσει τα τελευταία 6 χρόνια να διατελώ άμεσος συνεργάτης του, γιατί έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να παίρνω παράδειγμα από το ήπιο του χαρακτήρος του, την σεμνότητα του ήθους του, την πολύτιμη εμπειρία του, την νηφαλιότητα, το φιλακόλουθο και φιλάγιο του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πολυάριθμοι πιστοί παρευρέθηκαν στον ιερό ναό παρακολουθώντας τη χειροτονία με συγκίνηση. Η τελετή ολοκληρώθηκε εν μέσω πνευματικής χαράς και οι παρευρισκόμενοι αναφώνησαν το «Άξιος!» προς τον νέο Πρεσβύτερο, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αποδοχή του από την τοπική εκκλησία.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


