Κυ, 23/06/24 | 18:09

ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στον μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) δέχτηκε ο μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας στην έδρα της μητροπόλεως στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί.

Η ΠΑΔΕΕ συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της τότε Ελληνικής Κυβερνήσεως, τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και αποτελείται από ενενήντα και πλέον εκλεγμένα μέλη κοινοβουλίων όλου του κόσμου με ελληνική καταγωγή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ταξίδεψε στις Βρυξέλλες και μεταξύ των λοιπών συναντήσεων με τους ελληνικούς φορείς, τους διπλωμάτες, στρατιωτικούς και πολιτικούς αντιπροσώπους της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Θεσμούς, επισκέφθηκε την μητρόπολη Βελγίου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορία και τις δράσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις τρείς χώρες της Μπενελούξ.

Ο πολιτειακός Γερουσιαστής της πολιτείας Rhode Island και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού κ. Λεωνίδας Ραπτάκης και τα υπόλοιπα μέλη ενημέρωσαν τον μητροπολίτη για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Ενώσεως, καθώς και την απόλυτη στήριξη και προάσπιση των δικαίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο παγκόσμιο γίγνεσθαι με την προώθηση θεμάτων όπως η Θεολογική Σχολή της Χάλκης κ.α.

Ο μητροπολίτης Βελγίου συνέστησε στα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιο στα πλαίσια της παραμονής τους στις Βρυξέλλες, να εντάξουν συναντήσεις και με τους εντόπιους πολιτικούς παράγοντες, στους οποίους θα πρέπει να εκθέσουν θέματα και ζητήματα που στοχεύουν στην προάσπιση των συμφερόντων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Οικουμενικού Θρόνου στο Βέλγιο. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ