Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 21:27

Το «διά των Όπλων» θαύμα, στον Άγιο Δημήτριο Όπλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το διήμερο 28ης και 29ης Απριλίου ε.ε. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων θα τιμηθεί το «διά των Όπλων» θαύμα του Αγίου Δημητρίου, το οποίο συντελέστηκε την 1η Απριλίου του 1821 και απετέλεσε σταθμό για την απελευθέρωση της Αττικής γης από τον Τουρκικό ζυγό.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, Σάββατο 28η Απριλίου και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, μετά το τέλος του οποίου θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των Θυρανοιξίων του Παλαιού μεταβυζαντινού Ιερού Ναού, ο οποίος, με την μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε επιτυχώς.

Την Κυριακή 29η Απριλίου και ώρα 7.00 π.μ. θα ψαλλεί η Ακολουθία του Όρθρου, στο τέλος της οποίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα τελέσει τον καθαγιασμό του Παλαιού μεταβυζαντινού Ιερού Ναού και την αλλαγή «κατασαρκίου», και στη συνέχεια θα τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και θα ψαλλεί ο Ιερός Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Δημητρίου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων αποτελεί η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Δημητρίου, μέσω της οποίας επιτελέσθηκε το θαύμα, η οποία ευρίσκεται εντός του Παλαιού μεταβυζαντινού Ιερού Ναού.

Εκ του Ιερού Ναού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ