Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:05

Το χρυσό κλειδί της Αλεξάνδρειας στον Πατριάρχη Θεόδωρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ανώτατη τιμητική διάκριση, το χρυσό κλειδί της πόλης, απένειμε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, Μοχάμεντ Αλ Σερίφ, έκφραση και ένδειξη απείρου σεβασμού, αγάπης και αναγνώρισης στο ακαταπόνητο και πολύπλευρο ιεραποστολικό έργο του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

Ο Κυβερνήτης Αλ Σερίφ εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμησή του προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ενώ αναφέρθηκε με θαυμασμό στην πολυετή διακονία του Μακαριωτάτου στην Πόλη της Αλεξάνδρειας ο οποίος Ηγείται το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως, η εμβληματική πόλη της Αλεξάνδρειας είναι εκ συστάσεώς της μια ελληνική Πόλη, όπου διατηρεί εδώ και 2.000 χρόνια το ιστορικό  Πατριαρχείο την Έδρα του. Δήλωσε επίσης, πως θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος από την πλευρά του με έκδηλη την συγκίνηση και την χαρά ευχαριστώντας τον Κυβερνήτη για την φιλοξενία, αλλά κυρίως για την μεγάλη τιμητική διάκριση, ανταπέδωσε με δώρα αγάπης, εκφράζοντας την μεγάλη του ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό και την αγάπη του, τονίζοντας τους μακροχρόνιους δεσμούς που τους συνδέουν, όταν ο κ. Αλ Σερίφ υπηρετούσε σε διάφορες διοικητικές θέσεις της πόλης.  

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως αναφορικά με το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το έργο προσφοράς του στην Μεγάλη Πόλη και γενικότερα σε όλη την Αίγυπτο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ