Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 0:56

Το απόγευμα η συνάντηση Πατριάρχη – Αρχιεπισκόπου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει το απόγευμα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που έφθασε στην Αθήνα το μεσημέρι προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων φορέων για την επέτειο των 30 ετών από την ανάρρησή του στον πατριαρχικό θώκο.

Παρά τον εορταστικό χαρακτήρα της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα, η συγκυρία είναι εξόχως ευαίσθητη για τις σχέσεις των δυο Εκκλησιών κάτι το οποίο δίνει στην σημερινή συνάντηση ιδιαίτερη βαρύτητα αφού είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό που οι δυο εκκλησιαστικοί ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν πρόσωπο με πρόσωπο.

Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του Κτήματος Προμπονά και του εντός αυτού ναού που προηγήθηκε της μεταβίβασης του (σ.σ. του ναού) στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι συζητήσεις που έχουν προκληθεί τελευταία με επίκεντρο τα πατριαρχικά Σταυροπήγια στην Ελλάδα καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δυο Εκκλησιών αναμένεται πως θα κυριαρχήσουν στην συζήτηση η οποία επισήμως, δεν έχει ατζέντα.

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Το εκκλησιαστικό σκέλος των εκδηλώσεων τιμής στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη θα κορυφωθεί αύριο το πρωί στον Καθεδρικό ναό των Αθηνών με πατριαρχικό και αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο που θα τελεσθεί παρουσία ιεραρχών από τις δυο αντιπροσωπείες.

Από την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ΦΩΤΟ: Οικουμενικό Πατριαρχείο

Αυτή τη φορά ο κορονοϊός φέρνει αλλαγές στα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα όπως ακριβώς συνέβη και στις χειροτονίες των νέων μητροπολιτών.

Έτσι, αύριο στην Μητρόπολη θα συλλειτουργήσουν με τους Προκαθημένους μόλις έξι αρχιερείς, τρείς από την πατριαρχική συνοδεία και τρεις από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Το μεσημέρι η ιερά Σύνοδος παραθέτει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ