Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 13:30

Το Άγιο Φως δεν πήγε στη Λάρισα – Τί είπε ο μητροπολίτης Ιερώνυμος το βράδυ της Ανάστασης – ΒΙΝΤΕΟ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Απρέπεια” χαρακτήρισε το γεγονός ότι φέτος η Λάρισα δεν συμπεριελήφθη στις πόλεις όπου θα έφθανε με πτήση από την Αθήνα το Άγιο Φως.

“Φέτος έγινε μια απρέπεια. Παρελείφθη η Λάρισα από τις πόλεις που θα έπρεπε να λάβουν το Άγιο Φως”, είπε ο επιχώριος μητροπολίτης Ιερώνυμος το βράδυ της Ανάστασης στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Αχιλλίου.

“Δεν είναι δυνατόν την τέταρτη πόλη της Ελλάδος κάποιοι να την διαγράφουν έτσι, όταν είναι να της απονεμηθεί τιμή”, πρόσθεσε για να συνεχίσει λέγοντας με νόημα πως “η τιμή δεν είναι κάτι το αυτονόητο, είναι κάτι που διεκδικείται και επιβάλλεται”.

“Οι φορείς εδώ της πόλεως απόψε δεσμευόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί και ότι θα πιέσουμε τα κεντρικά όργανα, που συνηθίζουν να κάνουν τέτοιες τρικλοποδιές, στη Λάρισα να μην το ξανακάνουν, διότι δεν πάσχει μόνο η Λάρισα. Από τη Λάρισα παίρνουν το Άγιο Φως όλες οι πόλεις της Θεσσαλίας, όλες οι μητροπόλεις”, τόνισε.

Η μη έλευση του Αγίου Φωτός στη Λάρισα συμβαίνει για πρώτη φορα τα τελευταία χρόνια, καθώς – σύμφωνα με το larissanet.gr – φαίνεται πως ο τελικός προγραμματισμός των πτήσεων δεν περιλάμβανε την Θεσσαλική πόλη.

Μάλιστα, ενδεικτικό του ότι το σχέδιο πτήσεων ανετράπη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή είναι το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. είχαν αφιχθεί ήδη για την υποδοχή βουλευτές του νομού καθώς  και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι οποίοι έφυγαν… άπραγοι.

Πάντως, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος ξεκαθάρισε πως “πρέπει να τους συγχωρήσουμε όλους εξαιτίας της Αναστάσεως”, καθώς “ακούμε σήμερα: συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ