Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:50

Το 6μηνο μνημόσυνο του επισκόπου Μοζαμβίκης Χρυσοστόμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πρωτοβουλία της ενορίας Αγίου Παύλου οδού Ψαρών τελέστηκε σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μνημόσυνο για τη συμπλήρωση έξι μηνών από την κοίμηση του μακαριστού επισκόπου Μοζαμβίκης κύρου Χρυσοστόμου.

Την θεία λειτουργία τέλεσε ο επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος συμπαραστατούμενος απο ιερείς της αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ο οποίος μιλώντας για τον Ιερό Χρυσόστομο σημείωσε ότι τίποτα άλλο να μην ήταν ο Χρυσόστομος και μόνο αυτό το κείμενο της θείας λειτουργίας τον κάνει μεγάλο και ανεπανάληπτο. Αναφερόμενος στον μακαριστό επίσκοπο Μοζαμβίκης, ανέφερε ότι όπως ο Άγιος Ιωάννης εγκατέλειψε τη συγγένεια του και την πατρίδα τους την Αντιόχεια και βρέθηκε να διακονεί την Εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη, το αυτό βίωσε και ο μακαριστός Χρυσόστομος ο οποίος ξεκινώντας από την πατρίδα του, την ορεινή Τιθορέα Φθιώτιδος έφτασε δια τον λόγο του Ευαγγελίου μέχρι τα βάθη της Αφρικής υπηρετώντας και προσφέροντας στη ζωή του στην διακονία της μαύρης ηπείρου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο επίσκοπος συνεχάρη την ενορία και τους ιερείς της για την πρωτοβουλία να τιμήσει τον μακαριστό επίσκοπο Χρυσόστομο ο οποίος όταν παρεπιδημουσε στην Αθήνα έμενε εντός των ορίων της ενορίας του Αγίου Παύλου.

Φωτογραφίες: Orthodoxia.info

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ