Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 16:58

Το 40νθήμερο μνημόσυνο του μητροπολίτη Καμπάλας τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά τέλεσε σήμερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καμπάλας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος, πλαισιωμένος από τους μητροπολίτες Γέροντα Ναϊρόμπι  κ. Μακάριο, Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο, τους Επισκόπους Νιέρι και όρους Κένυας κ. Νεόφυτο, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρο, τον Πατριαρχικό Επίτροπο Γκόμας Αρχιμ. κ. Χαρίτωνα και πλειάδα Αφρικανών ιερέων.

Το γεγονός ότι η Ουγκάντα αποτελεί σημείο σταθμό για την Ιεραποστολή, μιας και από εκεί ξεκίνησε το Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου, τόνισε στην ομιλία του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενώ στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο πρόσωπο του μακαριστού Ιεράρχη της Ουγκάντας, κυρού Ιωνά εξαίροντας την προσωπικότητα και το έργο του, τους αγώνες και την προσφορά του όχι μόνον στον λαό της Ουγκάντας αλλά και ολόκληρης της Αφρικής, μα πάνω απ’ όλα την αγάπη και την αφοσίωσή του στο Θεσμό της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Παράλληλα επεσήμανε πως ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε το  συνάνθρωπο, υπηρέτησε τις πονεμένες ψυχές και αγωνίστηκε για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος εμφανώς συγκινημένος ανακοίνωσε, κλείνοντας, πως η Εκκλησία της Κύπρου και ο Προκαθήμενός της Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ ανέλαβαν την πλήρη μισθοδοσία του Αφρικανικού κλήρου, σκορπώντας χαρά και ευφροσύνη στις καρδιές όλων.

Πριν την απόλυση ο κ. Θεόδωρος χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον π. Νεκτάριο Καμπούγιε, προς τον οποίο απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές. Στην συνέχεια τίμησε με το παράσημο του Ταξιάρχη του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου την Βουλευτή κα. Ελένη Νακίμουλι και τον Βουλευτή κ. Θεόδωρο Σεκικούμπο, ανταμείβοντάς τους για την προσφορά και την αγάπη τους προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Μετά τη θ. λειτουργία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη, ενώ έπειτα εγκαινίασε τα Γραφεία Διοικήσεως των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας και θεμελίωσε κατοικίες, με την αποπεράτωση των οποίων, τα έσοδα που θα προέρχονται από την αξιοποίησή τους,  θα συνεισφέρουν στο ταμείο αλληλεγγύης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του Τιμίου Σταυρού της Μητροπόλεως, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, όπου ιδίοις όμμασι έγινε κοινωνός του έργου που επιτελείται, ενώ τέλος, ο Μακαριώτατος μετέβη στο Λόφο Λουμπιά, όπου πρόκειται να χτιστεί ο Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας και ένα μεγάλος πολυχώρος που θα εξυπηρετεί ανάγκες και δραστηριότητες της Μητροπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ