Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 6:57

To Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου στο ΝΙΜΤΣ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με τη συμμετοχή διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και πλήθος απλών πιστών, εορτάστηκε σήμερα το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας ότι “Αν θέλουμε να δούμε κάποιο θαύμα στη ζωή μας, πρέπει να το πιστέψουμε πραγματικά. Δεν αρκεί όμως μόνον αυτό. Το θαύμα δεν είναι μία μαγική πράξη. Μετά την πραγματοποίηση του, οφείλουμε να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Η μετάνοια είναι το μήνυμα της σωτηρίας μας”.
“Θαύμα δεν είναι να παρατείνουμε για λίγο ακόμα τη ζωή μας, αλλά να γνωρίσουμε Τον δημιουργό και σωτήρα μας.
Πρόσθεσε δε πως “η σωτηρία μας εναπόκειται στη δική μας διάθεση και θέληση. Ο Θεός σέβεται το αυτεξούσιο και την ελευθερία μας, αφήνοντας εμάς να επιλέξουμε τη σωτηρία ή την καταστροφή μας. Το προσκλητήριο είναι πάντοτε ανοιχτό και ο Θεός μας αναμένει, ως άλλος πατέρας τον άσωτο υιό.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος να είναι καθημερινά μέσα στη ζωή μας, μιας και πρόκειται για έναν εκ των μεγαλυτέρων προφητών.”.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Τιμίου Προδρόμου εντός του ιδρύματος.

Λίγο προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του ναού π. Αθανάσιος Γεωργόπουλος απηύθηνε λόγους ευχαριστίας προς τον κ. Νήφωνα για την παρουσία του στην πανήγυρη. Επιπλέον ευχαρίστησε τον διευθυντή, τη διευθύνουσα και τον υποδιευθυντή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, καθώς επίσης το διοικητικό, νοσηλευτικό, πολιτικό προσωπικό, τους αξιωματικούς, τους οπλίτες και όλους τους παρευρισκομένους.

Με τη σειρά του ο κ. Νήφων ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τον Πρωτοσύγκελο κ. Συμεών για την ευλογία, να τελέσει τη σημερινή Θεία λειτουργία. Τόνισε μάλιστα “όλοι μας είμαστε πρόδρομοι και οφείλουμε να μεταφέρουμε τη ζεστασιά κα την αγάπη της ψυχής μας προς τους συνανθρώπους μας”. Τέλος ευχαριστησε τον π. Αθανάσιο “ο οποίος φυλάττει Θερμοπύλας, ενώ συντρέχει και μεριμνεί νυχθημερόν για τον πάσχοντα συνάνθρωπο”, όπως χαρακτηριστικα είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ