Στη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προχωρά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκειμένου συνοδικά να αποφασιστεί το τι μέλει γενέσθαι με την προγραμματισμένη σύγκλιση του ανώτατου διοικητικού οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Συνόδου της Ιεραρχίας.

Το τελευταίο διάστημα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έγινε δέκτης του προβληματισμού αρκετών Ιεραρχών για το κατά πόσο μπορεί να συνέλθει η Ιεραρχία τον Οκτώβριο.

Έχοντας αυτή την εικόνα από τους Ιεράρχες, ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε με επιστολή του προς όλους να τοποθετηθούν εγγράφως για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Οι επιστολές των μητροπολιτών θα συζητηθούν κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Τρίτη όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Αν και αρκετοί έχουν σπεύσει να προεξοφλήσουν τη ματαίωσή της, δεν αποκλείεται η Σύνοδος της Ιεραρχίας να συνέλθει κανονικά, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί πριν οι Ιεράρχες εκφράσουν τις ενστάσεις τους, αλλά με μικρότερη θεματολογία και ενδεχομένως σε συντομότερο χρόνο.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: