Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 6:34

Την Τετάρτη στη Σάμο η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή του μακαριστού πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ευκαιρία να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον μακαριστό πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο θα έχουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου σήμερα το απόγευμα.

Το σκήνωμα του μακαριστού πρώην προκαθημένου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων θα φιλοξενηθεί από τις 17:00 σήμερα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου δίπλα από τον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών. Εκεί γύρω στις 18:00 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Στις 21:00 θα ξεκινήσει βραδινή Θεία λειτουργία ενώπιον του σκηνώματος την οποία θα τελέσει ο διευθυντής της ΕΚΥΟ αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο οποίος είναι από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον μακαριστό αρχιερέα και είχε φροντίσει για την περίθαλψη του κατά την παραμονή του στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Αύριο, στη γενέτειρα του μακαριστού την Χώρα της Σάμου θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας Ευσεβίου. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της ιεράς μονής Τιμίου Σταυρού  στην ίδια περιοχή.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Με το άκουσμα της είδησης της εκδημίας του μακαριστού Ειρηναίου, ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του στο Φανάρι.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από την πλευρά του με μια λιτή ανακοίνωση ανήγγειλε νωρίτερα την εκδημία.

Ἡ Ἁγιοταφιτική Ἀδελφότης ἀνακοινώνει μετά λύπης, οὐχ ἧττον λύπης Κυρίου, τήν εἰς οὐρανούς ἐκδημίαν τοῦ μέλους αὐτῆς καί πρῴην Πατριάρχου Ἱεροσολύμων μακαριστοῦ κυροῦ Εἰρηναίου.

Ὁ μεταστάς εἰς Κύριον ἐξέπνευσε μετά μακράν ἀσθένειαν εἰς τό ἐν Ἀθήναις Νοσοκομεῖον «Ἑρρῖκος Ντυνάν» τήν πρωΐαν τῆς 28ης Δεκεμβρίου 2022 / 10ης Ἰανουαρίου 2023.

Διά τήν ἀνάπαυσιν τῆς ψυχῆς αὐτοῦ ἐν χώρᾳ ζώντων ἐτελέσθη τήν πρωΐαν Τρισάγιον ἐπί τοῦ Φρικτοῦ Γολγοθᾶ καί θά τελεσθοῦν τά καθιερωμένα ἀπό τῆς Ἀδελφότητος μνημόσυνα διά τά μέλη αὐτῆς.

Αἰωνία αὐτοῦ ἡ μνήμη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ