Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 | 10:11

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Την Τανζανία επισκέπτεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στην πόλη Αρούσα της Ηνωμένης Δημοκρατίας της Τανζανίας στην Ανατολική Αφρική αφίχθη την Παρασκευή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ πραγματοποιώντας ποιμαντική επίσκεψη στην επισκοπή Αρούσας και κεντρικής Τανζανίας.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέπτεται την αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα των χωρών της Aνατολικής Αφρικής. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Αρούσας ο επιχώριος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος και κληρικοί της επισκοπής. 

Ακολούθησε επίσημη υποδοχή και δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας, όπου ο Πατριάρχης απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης αναφερόμενος για άλλη μια φορά στο όραμά του για την πορεία της Ορθοδοξίας στην Αφρική και ειδικότερα στην περιοχή αυτή, ενώ ευλόγησε πατρικώς τους παρισταμένους ιθαγενείς κληρικούς και λαϊκούς λέγοντας πως αυτοί είναι οι φερέλπιδες νέοι της Αφρικής. 

Ο Μακαριώτατος θα παραμείνει στην Αρούσα για μία εβδομάδα για να ευλογήσει το Ορθόδοξο ποίμνιο της Επισκοπής, να έχει συναντήσεις με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της περιφέρειας καθώς και να θεμελιώσει τις νέες ιεραποστολικές υποδομές της Επισκοπής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ