Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:11

Την πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος υιοθετεί τελικά και η Κρήτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Να μην εγκλωβιστούμε κρατώντας ένα ρολόι και χάσουμε την πραγματική ουσία των ημερών που είναι η συνάντηση μας με τον Αναστάντα Χριστό». Αυτό ήταν το μήνυμα του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Κνωσού και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Πρόδρομου Ξενάκη, ο οποίος μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο πως η Εκκλησία της Κρήτης θα σεβαστεί όποιες αποφάσεις πάρει η ελληνική κυβέρνηση για τις ημέρες του Πάσχα και την λειτουργία των Ιερών Ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Το γράμμα που δημοσιεύτηκε είναι η επιστολή της Εκκλησίας της Κρήτης που εστάλη στις 19 Απριλίου στην υπουργό Παιδείας με τις θέσεις της Εκκλησίας της Κρήτης για τις ημέρες του Πάσχα. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες θα είναι απόλυτα σεβαστή από εμάς και κακώς κάποιοι παρουσίασαν την επιστολή μας ως πρόθεση για αντάρτικο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρόδρομος Ξενάκης επισημαίνοντας επίσης πως αυτό που ζήτησε η Εκκλησία της Κρήτης ήταν η διεύρυνση της δυνατότητας μετακίνησης των πολιτών για τρεις μέρες.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Επίσκοπος Κνωσού πριν από μερικές εβδομάδες και η Εκκλησία της Ελλάδας είχε στείλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας και το περιεχόμενο της ήταν ανάλογο με αυτά που που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης και συνέταξε την επιστολή προς την υπουργό Παιδείας.

«Δεν θα θέλαμε να ζήσουμε ένα Πάσχα όπως πέρσι με κλειστούς ναούς και χωρίς πιστούς. Δεν είναι θέμα αν θα γίνει η λειτουργία νωρίτερα. Το ζητούμενο είναι να γίνει με πιστούς όσους μπορούν να μπουν στους ναούς με αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας και με πιστούς εκτός των ναών. Επίσης για τη Μεγάλη Παρασκευή έχουμε ζητήσει και από ότι φαίνεται αυτό θα γίνει να υπάρχει μία λιτή περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους ναούς πάντα με προσοχή και μέτρα προστασίας», δήλωσε ο κ Πρόδρομος Ξενάκης.

ΠΗΓΗ: CRETA24

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ