Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 13:46

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Την προσοχή των πιστών εφιστά η μητρόπολη Κορίνθου για την επανεμφάνιση ψευδοκληρικού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την προσοχή των πιστών εφιστά η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με «ρασοφόρο» ο οποίος ενημερώνει μέσω διαδικτύου πως πρόκειται να χειροτονηθεί επίσκοπος στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει μέσω αυτής ο παραπάνω «ρασοφόρος» έως σήμερον έχει λάβει επτά χειροτονίες εξαπατώντας παράλληλα την Εκκλησία της Ελλάδος με πλαστά έγγραφα και τίτλους.

Παράλληλα, επισημαίνει πως κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για διάφορα αδικήματα, ενώ τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται ως «Αρχιμανδρίτης” και «Πρόεδρος» του ψευδοβικαριάτου του «Πατριαρχείου Κιέβου» στην Αυστραλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της μητρόπολης Κορίνθου

Η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, λαβουσα υπ᾿ όψιν το ανακοινωθέν της συνεδρίας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Οικουμενικού Πατριαρχείου της Δευτέρας 9ης Μαΐου 2022, περί του «Αρχιμανδρίτου» Νεκταρίου Αλεξανδράτου (;) και πληροφορηθείσα εκ του διαδικτύου ότι ο κ. Παναγιώτης Μπούρας ή Μαρλάσης (;) ή Νεκτάριος Αλεξανδράτος (;) κάτοικος Αδελαΐδος Αυστραλίας, τέως Κληρικός αυτής έγγαμος και μάλιστα δίγαμος (!) πρόκειται – κατά δήλωσίν του εις το διαδίκτυο – να «χειροτονηθεί» Αρχιερεύς (;) εις Ελλάδα υπό αγνώστου Συνόδου, ανακοινοί ότι ως έγγαμος τέως Κληρικός έχει λάβη έως της σήμερον επτά (7) Χειροτονίας (!), έχει εξαπατήσει την Ι. Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος και πλειάδα Ιεραρχών Αυτής δια πλαστών εγγράφων, τίτλων σπουδών και θέσεων δι᾿ ό και μηνυθείς υπό της Ι. Μητροπόλεως ημών έχει καταδικαστεί δια της υπ᾿ αριθμ. 1548/23-4-2013 αποφάσεως του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου εις συνολικήν ποινήν φυλακίσεως τεσσάρων (4) ετών διά 1) χρήσιν πλαστών εγγράφων, κατ᾿ εξακολούθησιν, 2) Απάτην εις βάρος του Δημοσίου ιδιαιτέρας μεγάλης ζημίας και 3) Υπεξαίρεσιν εις την υπηρεσίαν κατ᾿ εξακολούθησιν, ενώ παρουσιάζεται τελευταίως και δραστηριοιποιείται ως Αρχιμανδρίτης και «Πρόεδρος» του ψευδοβικαριάτου του «Πατριαρχείου Κιέβου» εν Αυστραλία (!).

Ο ίδιος μάλιστα ανεκοίνωσε ότι έρχεται εις την Ελλάδα εκτός του λόγου της ψευδοχειροτονίας του εις «Επίσκοπον» και δια να παραλάβη και να μεταφέρη εις την Αδελαΐδα Ι. Λείψανα των Αγίων Νεκταρίου Πενταπόλεως και Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης μη έχων όμως ουδεμίαν σχέσιν με την Κανονικήν Εκκλησίαν ημών ούτε με τας Ι. Μονάς Αγίας Τριάδος Αιγίνης, ένθα και τα Ι. Λείψανα του Αγ. Νεκταρίου, καί Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Λέσβου.

Ταύτα ανακοινούνται προς γνώσιν των Αρχών του Κράτους και προστασίαν των Πιστών της Εκκλησίας ημών από τυχόν παραπλάνησίν των ή και νέαν εκ μέρους του εξαπάτησίν των.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ